Goede doelen

Ik vind het belangrijk dat ik werk, maar vind het ook belangrijk iets voor een ander te doen, vandaar dat ik 2 goede doelen financieel steun.

Kika bij iedereen wel bekend, waarom kika?

Ik heb gewerkt in een gezin waarvan het 2e kindje Tom met het down-syndroom werd geboren, wat voor het gezin een enorme dreun was.

Tom is in juli 4 jaar geworden en gaat naar de gewone basis school, na veel ziek zijn en het niet beter worden werd er acute leukemie geconstateerd en Tom word daar nu voor behandeld en vecht voor zijn leven.

Elke dag denk ik aan “mijn”gezin en hoop dat ze er door komen en Tom weer beter word!

Daarom steun ik Kika voor Tom en alle andere kindjes die recht hebben op een toekomst !

RCDP Rhizomelic Chondro Dysplasia Punctata

Ik leerde het gezin kennen tijdens de geboorte van hun eerste zoon. Een geweldige kraamweek.

We hielden contact en kwam haar regelmatig tegen bij de Lidl. Toen vertelde ze dat ze weer zwanger waren of ik weer wilde komen kramen. Na een aantal weken sprak ik haar en zei ze dat de baby niet zo goed groeide en ze werden in de gelegenheid gesteld een vlokkentest te doen, dit hebben ze niet gedaan omdat de kans aanwezig was dat het zou uitlopen op een miskraam.

Thijmen werd geboren in het WKZ en er bleek al snel dat er heel wat aan de hand was. Na allerlei onderzoeken kwam eruit dat Thijmen RCDP had. Er zijn 5 kinderen in Nederland die het ook hebben. Er werd hun ook verteld dat Thijmen misschien max, 5 jr oud zou worden. Thijmen werd met heel veel liefde opgenomen in het gezin. Er zijn vele ziekenhuis opnames geweest om het voor hem zo aangenaam mogelijk te maken. Dag en nacht stonden zijn ouders en familie en vrienden voor hem klaar.

Het laatste jaar was erg zwaar voor het gezin Thijmen had constant zuurstof nodig en moest elke 3 uur worden verneveld ook snachts,

Thijmen is inmiddels overleden en mocht maar 3,5 jaar worden.

Vanaf het overlijden van Thijmen bakken wij op oudejaarsdag oliebollen en appel/ananasbeignets om dit goede doel te steunen en ter nagedachtenis aan Thijmen en zijn lotgenoten!

Ik steun deze stichting Rhizokids.